227 skolēni no visas Latvijas sacenšas radošajā ķīmijas darbu konkursā “Ja es būtu ķīmiķis”

01.12.2015

Nozare

Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas (LAĶĪFA) rīkotajā radošo darbu konkursā par tēmu “Ja es būtu ķīmiķis..” iesniegti gandrīz 50 darbi, kuru tapšanā kopā piedalījušies 227 skolēni un 44 ķīmijas skolotāji no visas Latvijas.

Rūpējoties par ķīmijas un farmācijas nozares attīstību un tās atpazīstamību bērnu un jauniešu vidū, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija (LAĶĪFA) aicināja 7.-9. klašu skolēnus piedalīties konkursā, iesniedzot brīva formāta radošu darbu (video, fotogrāfijas, zīmējumi).

No kopā iesniegtajiem 47 darbiem interneta un žūrijas balsojuma kopvērtējumā tika noteikts 1. vietas ieguvējs – Daugavpils 17.vidusskolas 9.a klase, kuras dalībnieki Aleksandra Kuriļina, Kirils Iljins, Sergejs Dimitrijevs, Anna Vavilova, Sergejs Frolovs, Viktorija Boičuka, Valērija Vaikule, Andrejs Kudrjašovs, Vadims Sļepčonoks, Reičela Bednikova kopā ar skolotājām Jūliju Orliņu un Jūliju Vaikuli saņems ekskursijas braucienu uz AHAA zinātnes centru Tartu, Igaunijā.

Video – https://www.youtube.com/watch?v=jqYKfH6MXvY

“Mēs bijām ļoti patīkami pārsteigti saņemt tik daudz pieteikumus, no kuriem vairākums bija iesūtīti video formātā, parādot ne tikai skolēnu praktiskās zināšanas ķīmijā, bet arī profesionalitāti, veidojot un montējot videomateriālus. Šis konkurss apliecināja, ka mūsu jaunatne ir ne tikai radoši, bet arī ļoti zinoši un izrāda patiešām lielu interesi par ķīmijas mācību. Vēlamies pateikties ķīmijas skolotājiem, kuri palīdzēja skolēniem darba procesā un ceram uz viņu atbalstu arī turpmāk, lai kopīgi veicinātu ķīmijas un farmācijas nozares izaugsmi.” skaidro LAĶĪFA izpilddirektore Raina Dūrēja, uzsverot, ka “ķīmijas un farmācijas nozare pašlaik ļoti strauji attīstās, un tuvākajos gados būs nepieciešami jau vismaz tūkstotis jauni profesionāļi. Mūsu mērķis ir veicināt interesi par šo jomu jau agrā vecumā, lai tad, kad šie jaunieši sāks domāt par studiju un karjeras iespējām, viņi izvēlētos tieši ķīmijas un farmācijas nozari kā savu profesiju.”

Visi iesniegtie radošā konkursa darbi ir apskatāmi LAĶĪFA veidotajā mājaslapā kimiko.lv. Par darbiem bija iespējams balsot, daloties ar to saiti sociālajos tīklos Facebook, Twitter un draugiem.lv. Kopumā par visiem darbiem sociālajos tīklos dalījās vairāk kā 7,600 reizes.

Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija dibināta 1995. gadā, kad, apvienojoties lielākajiem farmaceitisko produktu ražotājiem, tika izveidota Latvijas Zāļu ražotāju asociācija. Tā ir bezpeļņas organizācija, kas pārstāv uzņēmēju intereses valdībā, Saeimā, izpildinstitūcijās, un tās galvenie darbības virzieni ir piedalīšanās nozares likumdošanas aktu izstrādē un pilnveidošanā, konsultāciju sniegšana par likumdošanas ieviešanas jautājumiem un nozarei labvēlīgās uzņēmējdarbības vides attīstības veicināšana.

Papildu informācija:
Gabriela Tropa, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas konsultante
+371 20201654, gabriela.tropa@mccannconsulting.lv