Aicina skolēnus piedalīties radošo eksperimentu konkursā “Ja es būtu ķīmiķis…”

21.09.2015

Nozare

Rūpējoties par ķīmijas un farmācijas nozare attīstību un tās atpazīstamību bērnu un jauniešu vidū, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija (LAĶĪFA) aicina bērnus un jauniešus no 2015. gada 21. septembra līdz 13. novembrim piedalīties radošo eksperimentu konkursā “Ja es būtu ķīmiķis…”.

“Iepriekš veicām sabiedrības domas pētījumu, kas parāda, ka iedzīvotāju skatījumā jaunieši studētu ķīmiju, ja tiem interese par nozari būtu jau radīta bērnībā. Tāpēc ar šo konkursu vēlamies iesaistīt visa vecuma Latvijas bērnus un jauniešus praktiskā ķīmijas apguvē, aicinot dokumentēt pašu veiktos ķīmijas eksperimentus. Bērnu pašu “saķīmiķotais” viņiem paliks atmiņā daudz ilgāk un palīdzēs vienkāršā veidā sekmēt viņu izpratni un zināšanas par ķīmijas nozari un ķīmiķa profesiju,” skaidro LAĶĪFA valdes priekšsēdētājs Vitālijs Skrīvelis, uzsverot, ka ķīmijas un farmācijas nozare pašlaik ļoti strauji attīstās, un jau tuvākajos gados būs nepieciešami jau vismaz tūkstotis jauni profesionāļi.

Konkursā aicināti pieteikties 7.-9. klašu grupu skolēni. Dalībniekiem (grupās no 2 līdz 10 skolēniem) skolotāja vadībā ir jāsagatavo radošs darbs, kas dokumentē un atspoguļo eksperimentu par tematu “Ja es būtu ķīmiķis…”. Konkursa darbu formātam nav ierobežojumu – tas var būt arī zīmējums, makets, fotostāsts vai video – pēc brīvas izvēles.

Pieteiktos darbus izvērtēs gan žūrija, gan arī par tiem ikviens varēs balsot publiskajā balsojumā mājaslapā www.kimiko.lv sadaļā “Konkurss” ar sociālo tīklu pogu palīdzību, daloties ar ziņu sociālos tīklos. Uzvarētāju grupas skolēni un skolotājs saņems lielisku iespēju apmeklēt AHHAA zinātnes centru Tartū (Igaunijā). Visi iesniegtie darbi tiks publicēti kimiko.lv mājaslapā, bet konkursa rezultātus paziņos 30. novembrī.

Plašāk ar konkursa noteikumiem var iepazīties mājaslapā www.kimiko.lv sadaļā “Konkurss”. Mājaslapu kimiko.lv ir izveidojusi LAĶĪFA ar mērķi sekmēt bērnu, jauniešu un viņu vecāku interesi par ķīmiju. Tajā vienuviet var noskatīties video ar praktiskajiem eksperimentiem, iepazīties ar studiju programmām un konkrētām prakses un darba iespējam, kā arī ar citu aktuālo informāciju par ķīmijas nozari.

Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija dibināta 1995. gadā, kad, apvienojoties lielākajiem farmaceitisko produktu ražotājiem, tika izveidota Latvijas Zāļu ražotāju asociācija. Tā ir bezpeļņas organizācija, kas pārstāv uzņēmēju intereses valdībā, Saeimā, izpildinstitūcijās, un tās galvenie darbības virzieni ir piedalīšanās nozares likumdošanas aktu izstrādē un pilnveidošanā, konsultāciju sniegšana par likumdošanas ieviešanas jautājumiem un nozarei labvēlīgās uzņēmējdarbības vides attīstības veicināšana.

Papildu informācija:
Gabriela Tropa, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas konsultante
+371 20201654, gabriela.tropa@mccannconsulting.lv